wpd5f86215.png
wpc4e96f53.jpgwp1e509a15.jpg
wp978d48c6_0f.jpg
wpa7667dad.png

In de ongeveer één uur durende voorstelling  wisselen beelden en filmfragmenten  elkaar in snel tempo  af, met tussendoor  ook  een streepje muziek. De filmfragmenten zijn van de hand van Alex Colpaert en het geheel wordt aan elkaar gepraat door Willy Nachtergaele, die bij wijlen in de huid van de kunstenaar Dheedene kruipt.

 

De voorstelling die zich vooral  tot culturele verenigingen richt kan geboekt worden via de website (Willy Nachtergaele) of door rechtstreeks contact met de leden van de Stichting Georges Dheedene. (zie rubriek Stichting op de website)

 

 

 

 

"Dheedene gekaderd" is een kijk- en luister voorstelling ", waarin de Zultse kunstschilder Georges Dheedene als mens én als kunstenaar  "gekaderd" wordt aan de hand van zijn levensverhaal en van gesprekken met mensen die hem goed gekend hebben.

   

In de voorstelling staat de wisselwerking tussen de kunstenaar en zijn omgeving centraal.
Dheedene,  die vooral bekendheid geniet omwille van zijn landschappen en portretten,   zocht en vond de inspiratie voor zijn werk vooral in zijn onmiddellijke omgeving. Evenwel geldt ook het omgekeerde : hij heeft op zijn beurt het sociale én culturele leven in Zulte beïnvloed.

 

 

 

wp17493846.jpg

In opdracht van de Georges Dheedene Stichting  hebben Willy Nachtergaele en Alex Colpaert  hun oor te luisteren gelegd bij vrienden en familieleden die de kunstenaar goed gekend hebben en hebben zo heel wat interessante getuigenissen opgetekend.  Ze laten tevens een echte specialist aan het woord, namelijk  Piet Boyens.                                                                                                                              Deze kunsthistoricus, die vooral aanzien geniet als dé kenner van de Latemse school, schetst  aan de hand van enkele schilderijen het belang van Dheedene als kunstenaar.

 

 

 

wp260f2f2d.jpg